Víza Indie

Vízum do Indie

Pro občany České republiky je pro vstup na území Indie nezbytně nutné platné vízum. Totéž platí také k tranzitu a k vycestování. Žádost je možno podat osobně na indickém velvyslanectví v Praze. Nabízeno je klasické papírové vízum, které se vlepí do cestovního pasu, nebo je tu možnost zažádat o tzv. e-VISA.

  • Vízum si MUSÍ občan ČR obstarat ještě před odjezdem do Indie
  • Indické vízum NENÍ možné obdržet při příletu na mezinárodním letišti ani na jakémkoliv jiném hraničním přechodu
Natalie Kubenková
Garant destinace Indie a Nepál

"Indie - buď ji budete milovat nebo nenávidět. Za mě krása střídá nádheru."

neváhejte se na nás obrátit
+420 603 922 318, +420 222 317 874
Jak získat víza do Indie

Jak získat víza do Indie

 
  • e-VISA je možné získat vyplněním žádosti přes internet bez nutnosti návštěvy indické ambasády.
  • Papírové vízum lze získat po vyplnění online formuláře a poté podání žádosti osobně na zastupitelském úřadě Velvyslanectví Indické republiky.
  • Využít služeb některé zprostředkovatelské agentury, která Vám je za poplatek vyřídí.

Kdo víza vydává

 
  • Klasické papírové vízum vydává indické velvyslanectví v Praze
  • E-visa vydává indická vláda

Klasické papírové vízum - základní info

Na jak dlouho? Vízum se týká pobytů delších než 60 dní, avšak maximálně po dobu 180 dní.
Kdy začíná platnost? Platnost víza začíná již dnem podání žádosti na ambasádě.
Vstupy: Možnost zažádat o dva, tři vstupy, nebo neomezeného počet vstupů.

Vyřízení - klasické papírové vízum

Vyřízení - klasické papírové vízum

Kde zažádat?

  • Vyplnit formulář na webových stránkách indické vlády: ZDE
  • Po obdržení víz emailem je potřeba víza vytisknout a spolu s cestovním dokladem je potřeba tento dokument doručit na příslušný zastupitelský úřad Velvyslanectví Indické republiky v Praze k vyřízení

Kdy zažádat?

  • V pracovních dnech od pondělí do pátku v úřední hodiny: Po-Pá od 9:30 do 12:00

Jak dlouho to trvá?

  • Vyřízení žádosti trvá cca sedm pracovních dní. Expres vyřízení víz není možné
E - VISA - základní info

E - VISA - základní info

Na jak dlouho? Maximální doba pobytu nesmí přesáhnout 60 dní a víza nelze prodloužit
Kdy začíná platnost? Platnost e-VISA začíná běžet dnem odbavení na hraničním přechodu
Vstupy: Možnost získat dvouvstupní vízum

 
  • E-VISA lze obdržet pouze 2x v jednom kalendářním roce.
  • Držitel e-VISA víza musí do Indie přicestovat letecky, nebo lodí do jednoho z následujících tří přístavů: Goa, Kochi (Cochin) nebo Mangalore.
  • Lze použít za účelem rekreace, turistiky, návštěvy příbuzných, za účelem krátkodobé lékařské péče či pracovní návštěvy.

Kontakt na Indickou ambasádu v Praze

Indická Ambasáda v Praze
Milady Horákové 60/93, Praha 7
Tel.: +420 257 533 490, +420 257 107 024
email: consular@india.cz

Vyřízení E - VISA

Kde zažádat?

  • Na internetových stránkách indické vlády
  • V případě využít služeb zprostředkovatelské agentury.

Kdy zažádat?

  • minimálně 4 dny před odjezdem.
  • maximálně 34 dní před plánovaným odjezdem.

Jak dlouho to trvá?

  • Rozhodnutí obdrží žadatel e-mailem do 72 hodin.

Kdo nemůže zažádat o e-VISA?
Osoba, která má, nebo měla státní občanství Pákistánu či jeden z rodičů je držitelem téhož občanství. V tomto případě musíte zažádat o vízum na ambasádě.

Víza ze zahraničí

Víza ze zahraničí

Možností je získat vízum na ambasádě v zahraničí. Mezi nejbližší patří Indické ambasáda v Nepálu, nebo na Srí Lance.

Co je potřeba k získání E-VISA?

Co je potřeba k získání e-VISA?

 
  • Vyplnit formulář na webových stránkách. Formulář ke stažení na ZDE
  • Po vyplnění žádosti je potřeba naskenovat fotografii ve formátu 5 x 5cm na bílém pozadí!
  • Naskenovat datové stránku pasu s platností min. 6 měsíců od data návratu a dvěma prázdnými stránkami
  • Uhradit poplatek platební kartou ve výši 50 USD
  • Po obdržení víz emailem je potřeba víza vytisknout a předložit u odbavení na letišti
  • Nutná rezervace zpáteční letenky ze země
  • Potvrzení o dostatečném množství finanční hotovosti pro váš pobyt
  • Lze zvolit vízum s jedním nebo dvěma vstupy
Co je potřeba k získání papírového víza?

Co je potřeba k získání papírového víza?

 
  • Vyplnit formulář na webových stránkách. Formulář ke stažení na ZDE
  • Po obdržení víz emailem je potřeba víza vytisknout a spolu s cestovním dokladem je potřeba tento dokument doručit na příslušný zastupitelský úřad Indie k vyřízení
  • Fotografie 5 x 5 cm na bílém pozadí
  • Rezervace zpáteční letenky ze země
  • Kopii cestovního pasu s platností min. 6 měsíců od data návratu a dvěma prázdnými stránkami
  • Itinerář cesty
  • Výpis z banky o dostatečném množství finanční hotovosti pro Váš pobyt
  • Uvést o jaký typ víz žádáte - jednovstupové, dvouvstupové, neomezený počet vstupů
  • Uhradit poplatek 2 120 Kč